MODERNA SPRÅK

Det bästa sättet att utveckla sitt språk är att läsa. Det ger inte bara ett större ordförråd och en bättre känsla för språkets struktur. När du läser får du även syn på språkliga nyanser, och på uttryck och talesätt som är nödvändiga att kunna för att riktigt behärska ett språk. Och så är det förstås jättekul.

Biblioteket har ett urval av både lättlästa och mer avancerade böcker på  franska, tyska och spanska. Är du inte så van kan det vara bra att börja med en berättelse du redan kan, till exempel en LasseMajas detektivbyrå eller en Harry Potter. Orkar du inte med en hel bok kan du ta en tidning.
 
Behöver du mer så har Stadsbiblioteket bra avdelningar för alla våra moderna språk. Är det tyska eller spanska du är intresserad av så har både Goetheinstitutet och Cervantesinstitutet ett fint bibliotek bara nåt kvarter från skolan (Bryggargatan 12A).

Du måste så klart inte gå till ett bibliotek för att förbättra dina språkkunskaper. Internet är ju helt fullt av språk, och inte bara att läsa. Du kan ju lyssna, titta och sjunga också. Klicka på länken till ditt språk nedan och ta en titt på bibliotekets bästa språktips.