Skol-if

Enskilda Gymnasiets idrottsförening

"Svett, puls och
diverse idrottsliga roligheter"

På Enskilda Gymnasiet är det inte bara skolarbetet som står i fokus, det finns så mycket mer därtill. Något som spelar en stor roll för oss på skolan är idrotten, vilket vi i Skol-IF brinner extra mycket för. Vi arrangerar bland annat gemensamma träningar, turneringar mellan klasserna och utbyten med andra skolor. Detta för att göra skolgången ännu lite roligare samt för att stärka banden mellan såväl klasser som årskurser.

Varje år anordnar vi i Skol-IF en turnering som vi kallar för EG-trofén. Turneringen pågår under hela läsårets gång och består av flera deltävlingar där varje gymnasieklass får ställa upp med ett eget lag. Deltävlingarna innefattar bland annat EG-loppet, basket, innebandy, volleyboll och fotboll. Det är alltid lika spännande att se vilken klass som på sommaravslutningen får ta emot den prestigefyllda pokalen.

Tillsammans med Viktor Rydberg Djursholm, Lundsbergs skola, Sigtunas Humanistiska Läroverk och Grennaskolan är EG är också med i den ideella organisationen SIPSI. Under året äger diverse utbyten rum skolorna emellan för att vid läsårets slut kora en vinnare. De sporter som det tävlas i är friidrott, golf, fotboll, rodd, skytte, innebandy, basket och volleyboll. Då denna turnering är väldigt viktig för oss på skolan ser vi till att ta ut ett lag för vardera sport. Under årets gång hålls träningar i samtliga sporter där det finns chans att umgås med elever från andra klasser och ta en plats i laget. Utöver dessa utbyten arrangerar vi också utbyten med andra skolor, såsom Franska Skolan och Campus Manilla Gymnasium.

Om ni vill följa vår verksamhet via sociala medier får ni gärna titta in på vårt instagramkonto @skolifeg som vi ständigt uppdaterar med träningar, evenemang, poängställningar och liknande. För vidare frågor kontakta oss gärna via mail på skolifeg@gmail.com. Hoppas att vi ses i korridorerna!
SKOL-IF styrelseN

Enskilda Gymnasiet idrottsförenings
styrelse läsåret 2015-2016.

Ordförande: Anna Hedensiö N3A