om BIBLIOTEKET

Enskilda Gymnasiets bibliotek är beläget på plan tre i, med vacker utsikt över både Tegnérlunden och  Adolf Fredriks kyrka. Biblioteket invigdes 1997 och är inrett i en klassisk stil som harmoniserar med byggnaden, och inbjuder till studier och lärande.

Till biblioteket kan du komma när du vill studera i lugn och ro, när du behöver söka information i böcker, tidningar och tidskrifter, när du ska skriva ut ett skolarbete, och när du letar efter något bra att läsa.

Vi har ett stort och uppdaterat utbud av faktaböcker så väl som skönlitteratur, för en läsning som främjar läroplanens krav, men också stödjer personlig bildning och läslust.

I biblioteket kan du också få hjälp med tal- och ljudböcker.

Du behöver inget lånekort för att låna böcker i skolbiblioteket, det räcker att uppge ditt namn. Lånetiden är 30 dagar för böcker och 7 dagar för tidskrifter. Hinner du inte läsa färdigt går det oftast att låna om. Böckerna återlämnas direkt till bibliotekarien eller i lådan utanför bibliotekets dörr.

Öppet: Mån-fre 8.00-16.30

biblioteket@enskildagymnasiet.se

Låneregler
- Inget lånekort behövs, alla elever finns automatiskt i bibliotekets datasystem.
- 30 dagars lånetid för böcker och tidskrifter. För det mesta går det bra att förlänga lån.
- Böckerna återlämnas direkt till bibliotekets personal, eller i lådan utanför bibliotekets dörr.