Hem | Om skolan | Grundskolan | Gymnasium NA | Gymnasium SA | Sök till EG | Kontakta oss | School profile

Välkommen till Skolbiblioteket!

Biblioteket är till för dig på Enskilda Gymnasiet!

Här kan du ägna dig åt informationssökning, grupparbeten och studier. Vi erbjuder 30 arbetsplatser med möjlighet till koncentration och arbetsro. Målet är en lugn miljö och därför är ljudnivån låg. Reglerna från skolkontraktet gäller även här.
Här finns uppslagsböcker, faktaböcker och skönlitteratur, tidskrifter och dagstidningar. Du får gärna låna hem böcker. Varje elev har ett personligt lånenummer som bibliotekets personal tar fram ur sina datorer. Därför behöver du inte ha något lånekort med dig.
I biblioteket finns sex elevdatorer för skolarbete och informationssökning. Dessutom finns det en datasal i anslutning till biblioteket. Alla datorer är utrustade med Internet, Databaser och Office-paketet.

Vårt bibliotek - en skattkammare.

I samlingarna hittar du såväl de stora klassikerna som de senaste ungdomsböckerna. Vi köper löpande in såväl faktaböcker som skönlitteratur så att elever och lärare alltid ska hitta något av det senaste på våra hyllor. Skulle det du söker inte finnas hos oss kan vi hjälpa dig att hitta rätt utanför skolans väggar. Våga fråga!

Biblioteket är inte bara böcker.

Vad gör du när du inte får några träffar eller när du nästan drunknar i information? Här kan du få hjälp med dina sökningar och få tips om användbara länkar. Från skolans datorer når du databaser som exempelvis Presstext, Mediearkivet och Artikelsök. Dessutom guidar vi dig gärna till nätets fria resurser. Fråga bibliotekarien!

Våra mål är att:

• biblioteket ska vara en lugn plats för studier
• skolbiblioteket ska vara en självklar resurs för elever och lärare i deras dagliga arbete
• hjälpa elever och lärare att utveckla sin informationskompetens
• ge alla möjlighet att utveckla sin läslust

Öppettider:

Mån-fre 8.30-17.00

Kontakt:

Telefon: 08-545 112 21

Helena Johansson, bibliotekarie                          hejo@enskildagymnasiet.se

Karin Zetterberg, biblioteksassistent                                       kaze@enskildagymnasiet.se

Om biblioteket