Länktips

Behjälpliga länkar

Här tipsar biblioteket om nyttiga länkar som hjälper dig att hitta det du söker.

Länkar för högstadiet

Här tipsar biblioteket om bra länkar för dig som går i årskurs 6-7, men länkarna fungerar även för dig som går i de högre klasserna.
Fråga gärna bibliotekets personal om hjälp med att hitta det du söker!

Sökstart alla ämnen

Nationalencyklopedin - Uppslagsverk med fakta om det mesta. Börja gärna med Enkel text. Som elev på EG kan du skaffa dig ett eget konto för att använda NE.se hemma. www.ne.se

Databasen Encyclopaedia Britannica - Stort uppslagsverk på engelska Primary är för elever i grundskolan. Lättare texter och ordförklaringar, med ljud om du vill lyssna på texten. Fakta om länder, djur, kända personer, kartor och mycket mer. För att använda databasen hemifrån behöver du lösenord som du hittar på SchoolSoft under "Biblioteket informerar".
www.school.eb.co.uk/elementary

Länkskafferiet - Bra länkar indelade efter skolämnen.
www.lankskafferiet.org

Olika skolämnen

Landguiden - Söktjänst med bra fakta och fördjupning om alla länder. Geografi, politik, kultur, historia.

Lexin lexikon - Lexikon på nätet i språken engelska, spanska, ryska, persiska, finska, arabiska, kurdiska, turkiska med mera.

Böcker

Barnens Bibliotek - Här hittar du boktips, författarporträtt, intervjuer, länkar, skrivtips, tävlingar, spel, Bokjuryn och mycket mer.

Barnbokskatalogen - En katalog över alla barn- och ungdomsböcker som kommit ut under 2015. Här kan du få massor av boktips! Om du klickar på de runda ikonerna med olika ämnen får du tips på böcker från 2003 och framåt.

Länktips för elever på gymnasiet

Här hittar du länkar till sidor som kan vara användbara vid faktasökning.
Skolan har också tillgång till flera databaser där du finner faktagranskad information, dessa hittar du här.

Sökstart alla ämnen

Nationalencyklopedin skola - svenskt uppslagsverk på nätet. För åtkomst utanför skolans nätverk, se SchoolSoft under "Biblioteket informerar".

Britannica Online School Edition - engelskspråkigt uppslagsverk på nätet. Möjligt att välja språknivå. För åtkomst utanför skolans nätverk, se SchoolSoft under "Biblioteket informerar".

Wolfram Alpha - Sökmotor som samlar mätbar information inom alla ämnen.

Samhällskunskap

Online Dictionary of the Social Sciences - definitioner, exempel och förklaringar av termer inom de samhällsvetenskapen.

SO-rummet - webbsida som vänder sig till lärare och elver med material och länkar relaterade till SO-ämnena.

Den svenska regeringen - Här finns information om hur Sverige styrs och om regeringens politik inom olika områden.

EU:s webbportal - Information om EU på svenska.