Biblioteket

Enskilda gymnasiets bibliotek

En plats för studiero
och lärande

Välkommen till Enskilda Gymnasiets bibliotek. Här kan du studera i lugn och ro samt söka information i böcker, tidningar och tidskrifter. Du kan även låna bibliotekets datorer, skrivare och kopiator. Och du, fråga gärna om boktips!

Öppet: Mån-fre 8.30-17.00

Vill du komma i kontakt med oss?

Helena Johansson, bibliotekarie: hejo@enskildagymnasiet.se
Karin Zetterberg, biblioteksassistent: kaze@enskildagymnasiet.se

Vad finns i biblioteket?

- Studiero.
- 30 sittplatser.
- Böcker, dagstidningar och tidskrifter.
- Sex stycken bärbara datorer som får lånas tillfälligt.
- Kopiator/skrivare.
- Kontorsmaterial som papper, pennor, lim, sax, häftapparat, hålslagare...
- Hjälp för den som behöver låna talböcker p.g.a. läsnedsättning.
- Engagerad och kunnig personal. Biblioteket är för det mesta bemannat med minst en person. Tveka inte att be om boktips, hjälp med informationssökning eller annat som du behöver. Självklart är vi alltid intresserade av att diskutera böcker och läsning!

Vad finns elektroniskt?

- När du är inloggad på skolans nätverk kommer du åt bibliotekets databaser. Vill du komma åt dem hemifrån kan du hitta länkar på SchoolSoft under Biblioteket informerar .
- På Instagram @eg_biblioteket kan du följa bibliotekets aktiviteter och få aktuella boktips.

Hur lånar man på biblioteket?

- Man behöver inget lånekort, alla elever finns automatiskt i bibliotekets datasystem.
- 30 dagars lånetid för böcker och tidskrifter. För det mesta går det bra att förlänga lån.
- Böckerna återlämnas direkt till bibliotekets personal, eller i lådan utanför bibliotekets dörr.

För allas trivsel

I biblioteket gäller följande:

- Arbetsro.
- Det är tillåtet att dricka, men inte att äta.
- Lånedatorerna är i första hand till för skolarbete. Spelande är inte tillåtet.
- Man får inte prata i telefon. Stäng av ringsignaler och övriga ljud.
- Kopiering efter överenskommelse, ej läromedel.
- Inget tuggummi, inga mössor.
Följ biblioteket på Instagram
Nu kan man följa EG:s bibliotek på Instagram!
Boktips, nyheter om utställningar och senaste nytt om biblioteket direkt till mobilen.
Leta upp @eg_biblioteket redan idag!

Vi vill att biblioteket ska vara: en lugn plats för studier, en självklar resurs för elever och lärare i deras dagliga arbete, en hjälp för elever och lärare att utveckla sin informationskompetens och en källa till inspiration och läslust.
Biblioteket
Enskilda Gymnasiet