enskilda gymnasiet 100 år

100-års jubileum

Etthundra framgångsrika år

Boken

I år fyller Enskilda Gymnasiet 100 år och det kommer att firas under hela året. En jubileumsbok har tagits fram för att ge oss en tillbakablick och en inblick i framtiden. I boken återberättas skolans historia från dagarna när skolan startade i en lägenhet på Östermalm till dess nuvarande adress i Tegnérlunden.

Elever, lärare, skolledare, styrelseledamöter och föräldrar genom tiderna, bidrar med texter och bilder som tillsammans ger ett skiftande perspektiv på skolans historia och en intressant inblick i vad den pedagogiska gärningen har betytt för många före detta elever.

Bland dessa elever återfinns Kronprinsessan Victoria, Carl-Johan Persson och Ebba Blitz som alla har fina och personliga anekdoter att berätta och instämmer i skolans devis Kärlek som grund, Ordning som stöd, Framsteg som mål.

Boken kan du beställa via mail.
Den kostar 350 kronor.

DVD:n

Nu finns DVD-skivan från firandet i Stadshuset - hela föreställningen.

Man kan köpa den på expeditionen för 100 kronor.
Vill du ha den hemskickad tillkommer 24 kronor i porto.